DVD tesztek

Sziasztok! Ez a blog a DVD-kről fog szólni. Régi és új megjelenéseket szeretnék bemutatni azoknak, akik még nem rendelkeznek az adott kiadvánnyal, esetleg azoknak akik még életükben nem vásároltak eredeti DVD-t.

Legutóbbi hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

5 (2) 6 (1) amerika (1) animáció (3) balboa (1) blu ray (1) családi (1) csődör (1) csupó (1) digipak (2) díszdoboz (1) dráma (1) dvd (4) előzetes (2) extra változat (3) fantasy (1) félvér (1) film (3) gábor (1) gyűjtemény (1) harry (1) harrypotter (1) harry potter (1) herceg (1) hírek (4) hp (1) imax (2) jégkorszak3 (1) jóska (1) kritika (1) lost (1) menni (1) mozi (1) olasz (1) potter (1) rajzfilm (1) rocky (1) slipcase (3) stallone (1) sylvester (1) teszt (5) török ferenc (1) tőzsde (1) trailer (1) vígjáték (2) Címkefelhő

HTML

Rocky - A teljes történet (6dvd digipak) - gyorsteszt

2008.10.16. 12:27 | enny | Szólj hozzá!

Eredeti cím:

Rocky the whole saga

Gyártási év:

1976, 79, 82, 85, 90, 2006

Megjelenés:

2008 október 3.

Kiadó:

Intercom Rt.

Játékidő:

605 perc

Hangsávok:

magyar 1.0, angol 5.1,, cseh, 1.0….

Feliratok:

magyar, angol…

 

Gondolom senkinek sem kell bemutatnom a Rocky sorozatot, Sylvester Stallone egyik legismertebb szerepét. Sokan mondják hogy Sly-nak az olasz csődör megszemélyesítése hozta meg a várva-várt sikert. Ezzel egyet is értek, hiszen a történetet is maga Stallone írta, az ő fejében született meg először a karakter. Az ismerősök gyakran mondják, hogy ha meglátják Stallonét egyből Rocky Balboa jut eszükbe. Nos, ez az én esetemben már nem így van :) Ha meglátom a színészt előttem egyből Rambo, illetve Ray Tango alakja sejlik fel. Ez persze nem azt jelenti hogy a boxoló karaktere kevésbé állna közel hozzám, egyszerűen nem ő ugrik be elsőre, teljesen szubjektív a dolog.  A 70-es 80-as évek legnagyobb sztárjai a kigyúrt akcióhősök voltak. Schwarzenegger, Willis, Van-Dame, és természetesen Sylvester Stallone.
Közülük egyértelműen kiemelkedett Schwarzenegger és Stallone, akik között erős rivalizálás kezdődött el. Ez a rivalizálás néhol még a filmjeikben is nyomot hagyott, jó példa erre a Stallone főszereplésével készült Pusztító című film, melyben megemlítik a Schwarzenegger Elnöki Könyvtárat „BVÖÁÁÁ” :))))). A rajongók között is erős rivalizálás indult el, volt aki Sly-t volt aki Arnoldot szerette jobban. Emlékszem én annakidején teleragasztgattam a hűtőt mindkettejük képeivel, és büszkén mutogattam a barátaimnak a gyűjteményt… (Talán valamelyik rágóban voltak ezek a képek, mint az autós rágó -nem emlékszem pontosan- aki jobban emlékszik erősítsen meg.) Mivel nálam mindketten a hűtőn pózoltak, nem szeretnék különbséget tenni köztük vagy bármiféle következtetést levonni.
Bárhogy is nézzük Arnold korai filmjeiben egyértelműen a nyers erejére, a hatalmas izmaira építettek, nem pedig a színészi képességeire. Stallone-val sem volt ez másképp, mégis neki volt egy filmje (filmsorozata), melyben igazán megmutatta, hogy azok mögött az izomkötegek mögött némi színészi képesség is rejtezik. Ez a film nem volt más, mint a Rocky.

A film

Rocky Balboa egy amerikai boxoló, aki pénzbehajtóként keresi a kenyerét. Már 30 éves, így a profi karrierről nem is álmodhat, az edzőteremben ahová rendszeresen lejár kiteszik a szekrényéből, minden rosszra fordul. Apollo Creed a jelenlegi nehézsúlyú Box-világbajnok minden idők leghatalmasabb mérkőzésére készül aktuális kihívója ellen. Riválisa azonban megsérül négy héttel az összecsapás előtt, így új ellenfelet kell keríteni. Ennyi idő alatt egyetlen profi sem vállalja a felkészülést, így Creed-nek az az ötlete támad, hogy egy kis helyi boxolónak adja meg a lehetőséget a profi világbajnoki cím elnyerésére, hiszen ez Amerika, a lehetőségek országa… Gondolom kitaláltátok hogy Rocky lesz a kiválasztott erre a megmérettetésre, de hogy az olasz csődörnek sikerül-e kibírnia 3 menetet állva Apollo ellen, azt már nem tőlem fogjátok megtudni :P
A további öt film Balboa életpályáját mutatja be, részletesebben nem írnék a történetről. A filmekről még annyit, hogy folytatások révén talán egyre gyengébbnek találtam őket. Egy kivétel azért akad számomra, ez pedig a negyedik rész. A nagy többségnek nem tetszik, de az én érzelmeimre tudott hatni, volt hogy libabőrös lett a hátam a végső ütközet alatt. Az utolsó rész a közelmúltban készült el, amiről csak jókat tudok mondani, már-már az örök klasszikus első rész színvonalán mozog. Összességében egy kiváló sorozatról van szó, aki még nem látta sürgősen pótolja a hiányosságait lehetőleg e-doboz megvásárlása révén.

Film: 10/9

A csomagolás

A csomagolás külalakja gyönyörű, a kiadványt egy 6 lemezes digipak-ban vihetjük haza. A külső papírtok megfelelően stabil, a betűk, illetve a képek fényes borítást kaptak. Széthajtogatva a digit elénktárulnak az első hibák: a csomagolásnál rossz sorrendben tették be a lemezeket a kiadványba, felcserélve az első illetve az utolsó részt. Nagyon vigyázva hajtogassuk szét a csomagolást, ugyanis a gyártó cégnek sikerült igen gyengén odaragasztani a digi tálcákat a kartonra, csak középen tartja őket némi ragasztás, így nem megfelelő kezekben könnyen le is szakadhat. A negyedik próbálkozásra sikerült karcmentes példányt találnom, tehát azt ajánlom mindenkinek, vásárláskor alaposan nézzétek át a terméket! A lemezek szitázása nem passzol össze, mivel a kiadványba a korábban megjelent szinkronizált változatok lemezei kerültek bele. Ez esztétikai szempontból nem kellemes dolog, de mielőtt a kiadónak esnénk, gondoljunk csak bele, hogy a pénztárcánknak viszont jól esett, hogy nem kellett az új szitázás miatt új lemezeket gyártani, ezzel jelentősen megemelve a kiadvány árát.

Csomagolás: 10/9

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menük:

Az első részen a szokásos MGM egyenmenü ami borzasztóan néz ki… A második résztől az ötödik részig egy fokkal jobb a helyzet, a felső részen összevágott montázs megy a filmből, alul pedig a menüpontok kiírva. Az utolsó résznek egyedi menüje van, ez sem nagyon bonyolult, de talán némileg stílusosabb mint a többi.

Menük: 10/5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép/Hang

A kép átlagosnak mondható, ezért kapott 8-at, a hang pedig elég furcsán szól, néhol kissé doboz hangja van az eredeti hangnak is. Az első filmen nincs rajta az eredeti szinkron, mivel a szinkronos kiadáson sem volt, és ugye ugyanaz a korong lapul ebben a dobozban is.

Kép: 10/8

Hang: 10/7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Extrák:

Hawaii van!! Az utolsó részen vannak csak extrák, mondhatni a szokásos dolgokat találhatjuk meg itt, törölt jelenetek, dokumentumfilmek, illetve egy érdekesség Sylvester Stallone kommentárja, valamint filmelőzetesek. Ez az utolsó lemez elég tisztességesen össze van rakva, a többi pedig teljesen lecsupaszított szinkronos kiadás, lejátszás, hangválasztás, felirat választás, jelenetválasztás.

Extrák: 10/3

Így hirtelenjében ennyit lehet elmondani a kiadványról, az ára igen baráti, az ajánlott fogyasztói ára 11 000 Ft, aminél még kedvezményesebben megvásárolhatod a www.xpress.hu online dvd-shopban, mindössze 9690 forintért. Mindenkinek ajánlom a kiadványt. Aki esetleg korábban már megvette egyenként a részeket, csak azt tudom tanácsolni, hogy próbálja elpasszolni valahogy, és kis veszteséggel meg tudja vásárolni a szép digit. Persze ez csak azokra vonatkozik akik a digit előnyben részesítik a sima műanyag tokos kiadványokkal szemben, mivel egyéb szempontból nem nyújt többet a díszdoboz.

 

Film:

9

Csomagolás:

9

Menük:

5

Kép:

8

Hang:

7

Extrák

3

Összesen:

70%

 UI: Bocs a képekért! Ha bármi kérdésetek van a kiadvánnyal kapcsolatban, vagy a bloggal kapcsolatban írjatok nyugodtan a dvdtesztek@freemail.hu e-mail címre.

Címkék: teszt olasz rocky gyűjtemény sylvester stallone díszdoboz digipak balboa csődör

A bejegyzés trackback címe:

https://dvdtesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr21716790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása